BinduSar© Alap Jógaoktató Képzés INDUL!

BinduSar© Alap Jógaoktató Képzés (120 óra) 1. szint

KEZDÉS: 2015. Február 20.

Időpontok:

Február 20, 21, 22. Március 14-15. Április 4-5. Április 30, Május 1, 2, 3.
Június 12, 13 (vizsga)

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:

- Árengedmény 2015. január 22-ig történő jelentkezés esetén

– Utolsó jelentkezési határidő: 2015. FEBRUÁR 13.

Az alapszintű oktatóképzés tartalma

A 120 órás alapszintű BinduSar© Jógaoktató Képzésen fő célunk, hogy a résztvevők elsajátítsák mindazon alapvető technikákat, melyek segítségével biztonságos és hatékony órákat tarthatnak kezdő jógázók számára. A rendelkezésre bocsátott technikák széles repertoárt biztosítanak számodra számos jógastílus tanításához, a befelé forduló és meditatív jellegűektől a kifejezetten fizikai síkon hatókig.

A résztvevők a következőket fogják elsajátítani:

 • 30 jóga ászana: A legegyszerűbbtől a középhaladóig 30 különböző pózt emelünk ki, melyeknek alapvető gyakorlati-elméleti elsajátítása mellett megtanítjuk azt is, hogy ezek általában milyen kihívásokat jelentenek egy kezdő jógázó számára. Noha teljes mélységében minden pózzal természetesen nem foglalkozhatunk, de biztosítjuk minden eszköz ismeretét, ami ezen alappózok elemzéséhez, alkalmazásához és módosításához szükséges. A tananyagban szerepel még a pózok szanszkrit elnevezése és mindegyiknek a kulturális-mitológiai háttértörténete.

 

 • A Napüdvözlet 3 variációja, különböző nehézségi fokokon: A Napköszöntésnek számtalan más formája is létezik, de erre a három konkrét verzióra fókuszálva garantáljuk, hogy a résztvevők biztos alapokkal kezdhessenek neki minden leendő jógaórájuknak.

 

 • Két mozdulat-mintázat: Ez lehetővé teszi a preciz és érzékeny átmenetek alkalmazását a különböző álló pózok között. Tapasztalatunk azt mutatja, hogy ezek segítségével a tanárok energikusabban és fókuszáltabban tudnak oktatni, mivel segítségükkel az utasítások könnyebben értelmezhetőek, és így a tanítványok mélyebben belemerülhetnek a saját élményeikbe.

 

 • Az anatómia alapjainak elsajátítása: A kurzus foglalkozik továbbá az emberi test felépítésével, az izmok, csontok és kötőszövetek feladataival és elrendezéseivel. Megtanítjuk az anatómiai fogalmak jelentését, és emellett a test tudatos használatát, például az izmok statikus, excentrikus vagy koncentrikus használatát, vagy az ízületek flexiója-extenziója, addukciója-abdukciója szerinti felosztását.

 

 • Alapvető tanítási technikák: Jóga oktatóként elsődleges eszközöd a tanítványok irányában a hangod: az órák minőségét alapvetően meghatározza, milyen szavakat használsz, és milyen hangnemet ütsz meg. Megtanítunk, hogyan válaszd ki és miként alkalmazd a legpontosabb szavakat, és hogy hogyan támogasd mások mozgását az “irányító nyelvhasználat” segítségével. Emellett elsajátíthatod azt is, miként különböztesd meg a formát a mozgástól.

 

 • A gyakorlatsorok szerkesztésének alapjai: Jógatanárként képesnek kell lenned egy komplett program összeállítására. Nálunk elsajátíthatod a gyakorlatsorok összeállításának művészetét, amely biztosítja számodra óráról órára a csoportoddal való haladást. Tanítványaid otthonosan érzik majd magukat az órák alatt, és a pózokat többnyire saját szintjük felett fogják tudni kivitelezni. A gyakorlatsorok szerkesztése két szinten folyik:
 1. Makró-sorozat: hogyan tervezzük meg a jógapózok különféle csoportjait egy adott jógaórán belül (például ügyelve arra, hogy nem érdemes a relaxációt a fejenállás elé tenni). Ezen a kurzuson egy sablont bocsátunk a rendelkezésedre a jógaórák összeállításához. Persze ebben sem lesz kész válasz mindenre, de kiváló fogózkodót jelent majd saját óraterveid összeállításához.
 2. Mikro-sorozat: Tanárként arra is figyelnünk kell, hogyan válasszuk ki egy órára a konkrét pózokat és variációikat, és ezek milyen sorrendben kerüljenek bemutatásra. Ennek összeállításához részben azt kell látni, hogy mely pózok hasonlítanak egymásra, és hogy mennyire összetett egy adott póz. Külön gyakorolni fogjuk azt is, hogyan válasszunk ki olyan pózokat, amelyek diákjainkat rávezetik a kiválasztott magasabb szintű pózok (peak pose) kivitelezésére.

 

A Jóga filozófiája: A jóga nem modern mozgásformaként avagy stresszmentesítő eszköz gyanánt keletkezett. A jóga eredetileg az ősi indiai bölcsesség tárháza és iskolája, melynek fő célja a gyakorlót elvezetni az önismeret és az önmegvalósítás egy mélyebb szintjére. Bemutatjuk majd az indiai filozófia alapvető fogalmait, mint duhka, avidya, jnana és moksa. A jógához alapvetően mint hagyományhoz közelítve, segítünk átlátni, milyen szándékok vezérelnek benne, hogy magad is jógatanárrá válj.

 

Az alapszintű oktatóképzés célja

Az alapszintű tanárképzés elvégzésével a résztvevők:

 • Képessé válnak alapszintű jógaórák tartására
 • Kellő ismerettel fognak rendelkezni ahhoz, hogy vigyázni tudjanak tanítványaik testi és lelki épségére az óráikon
 • Képesek lesznek az alapvető jógapózok megtanítására, és egyszerű utasításokon keresztül megtölteni ezeket a pózokat élettel és tudatossággal tanítványaik számára is.
 • Érteni fogják az alapvető tanítási technikákat és a gyakorlatsorok szerkesztésének alapjait
 • Ismerni fogják az anatómia alapjait, és képessé válnak adott jógapózok alapszintű anatómiai elemzésére.
 • Alapvető ismeretekkel fognak rendelkezni a jóga hagyományáról, és érteni fogják a jóga filozófiai gyökereit, így mindezt hitelesen tudják majd közvetíteni leendő tanítványaik számára.

 

Vizsgák: A tanárképzés elvégzésével, legalább 90%-os részvétel mellett, oklevelet szerezhetnek hallgatóink. Ez az oklevél tartalmazza a kurzus óraszámát és témáját, de nem tünteti fel a megszerzett oktatói képességeket. Lehetőség van továbbá a kurzust gyakorlati vizsgával is lezárni. Erre az ún. BinduSar© Alap Vizsgára évenként három alkalommal lehet jelentkezni. Ez a vizsga nem csak a kurzus résztvevői számára elérhető, és külön kell rá jelentkezni és fizetni. A diploma megszerzéséhez le kell tenni az Alap Vizsgát.

A 200 és 500 órás tanárképző kurzusaink elég intenzívek és rendszeres gyakorlást, tanulást és intenzív jelenlétet igényelnek. Mindezzel azt szeretnénk elérni, hogy a tőlünk kikerült tanárok magabiztosak legyenek mindabban amit elsajátítottak. Szilárd önbizalom mellett is empatikusan figyelve tanítványaik szükségleteit hiteles oktatókká, és igazi mesterekké válhatnak.

(További lehetőségek:

Az alapkurzus sikeres teljesítése esetén lehetőséged nyílik a második szintű tanárképző tanfolyam elvégzésére is (további 80 óra), amelynek során mélyebb, szakszerűbb anatómiai és fiziológiai ismeretekkel, a pózok emelt szintű igazításaival, intenzív ászana-gyakorlással bővítjük hallgatóink tudását, valamint a jóga filozófiájának egy mélyebb szintjére, illetve a különböző tanítási technikák alaposabb tanulmányozásába vezetjük kezdő szintű tanárainkat. A második szint elvégzésével a Yoga Alliance 200 órás programjának akkreditált diplomáját lehet megszerezni, amellyel – egy sikeres regisztrációt követően – nemzetközi színtéren is elismert, diplomás jógaoktatóvá válhatsz.

Várunk szeretettel kurzusainkon!)

__________________________________________________________________________

BinduSar© Alap Jógaoktató Képzés (120 óra) 1. szint – TECHNIKAI RÉSZLETEK:

KEZDÉS: 2015. Február 20.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2015. FEBRUÁR 13.

Időpontok:

Február 20, 21, 22. Március 14-15. Április 4-5. Április 30, Május 1, 2, 3.
Június 12, 13 (vizsga)

Részvételi díj: 180.000 Ft (2015. Január 22-ig történő befizetés esetén)

225.000 Ft (2015. Január 22. utáni befizetés esetén)

Jelentkezés mente:

 • 80. 000 Ft vissza nem térítendő regisztrációs díj befizetésével (2015. január 22-ig) és a kitöltött Regisztrációs adatlappal lehetséges. Hátralék befizetése egy összegben a tanfolyam első napján lehetséges. Így az ár KEDVEZMÉNYESEN 180.000 Ft.
 • 80. 000 Ft vissza nem térítendő regisztrációs díj befizetésével (2015. január 22. után) és a kitöltött Regisztrációs adatlappal lehetséges. Hátralék befizetése egy összegben a tanfolyam első napján lehetséges. Így az ár 225.000 Ft

Feláras részletfizetési opciók:

 • 80.000 Ft regisztációs díj befizetése (Január 22-ig) + 50.000 Ft (Feb. 20) + 40.000 Ft (Március 14) + 30.000 Ft (Április 5). Összesen: 200 000 Ft
 • 80. 000 Ft regisztációs díj befizetése + 60. 000 Ft (Feb. 20) + 50.000 Ft (Március 14) + 50.000 Ft (Április 5). Összesen 240. 0000 Ft (Január 22. után történő jelentkezés esetén)

Fizetés módja:

 1. Átutalással a BINDUSAR KFT,  OTP Bankszámla számára: 11717009-20195902

(Közlemény rovatban feltűntetni szíveskedjen: Alapképzés 2015 + RÉSZTVEVŐ NEVE!

 1. Átutalással a BINDUSAR KFT,  OTP Bankszámla számára: 11717009-20195902
  (Közlemény rovatban feltűntetni: Alapképzés 2015 + RÉSZTVEVŐ NEVE!)
 2. Készpénzzel jóga stúdiónkban (Cím: 1061 Budapest, Jókai tér 3.)

 

Regisztrációs adatlap igényelhető: info@bindusaryoga.hu e-mailcímen.

 

Várjuk jelentkezésedet.

 

“Mi nem jó, mi kiváló oktatókat képzünk!”