Jógaoktató Képzés (Következő: 2019. Szeptember 14)

BinduSar Alap Jóga és Ajurvéda oktató Képzés (200 óra)
KEZDÉS: 2019. Szeptember 14.

Amit a képzésünkről tudni érdemes:

Képzéseinken minőségi jógaoktatást nyújtunk, melynek tananyaga autentikus, indiai forrásokból származik.

Különleges oktatási rendszert és módszereket dolgoztunk ki azért, hogy az iskolánkból kikerülő diákok mind előadásmódban, demonstrációban, mind tudásban Európa-szerte a legkiválóbban képzett oktatókká váljanak. Ezt igazolják azon nálunk végzett oktatóink is, akik hivatásul a jógaoktatást választották. Tanítási technikáik modernek és nagyon hatékonyak.

Miért a mi Jógaoktató Képzésünket válaszd?

1. Képzéseink jelenleg is Bécsben, Prágában, Rishikeshben (India), Bucharestben és Budapesten párhuzamosan zajlanak, melyek professzionális színvonalú, magas minőségi követelményeknek felel meg.

2, Képzésünk autentikus forrásból táplálkozik, melyet a „Jóga világ fővárosából”, Rishikeshből származó indiai jógamesterünk vezet. Rishikeshben szerzett tudása, és több, mint 10 éves jógaoktatói tapasztalata a kurzusunk teljes szellemiségét áthatja.

3. Az átlagos jógagyakorlót mester szintű jógagyakorlóvá képezzük, mivel a speciálisan összeállított képzési rendszerünknek /Specially Designed Gradual System (SDGS)/ köszönhetően képes leszel minden olyan aszanát és technikát elsajátítani, amiről korábban csak álmodtál. Felruházunk minden kulcsfontosságú szakmai tudással, mely ahhoz szükséges, hogy hatékony és kiváló jógaoktató légy!- ez a mottónk is és ezt számunkra kötelességnek tekintjük.

4. Jógaoktató képzésünk híres arról, hogy nagy hangsúlyt fektetünk az aszanák korrekciójára és a finom beállításokra. Nagyon részletes és mélyreható tudásra tehetsz szert az emberi test működését illetően, melyet a kurzus végére hozzáértően és hatékonyan tudsz majd alkalmazni.

5. A Jógaoktató Képzés tananyagának része az Ajurvéda is. Ezáltal még egy további eszköz lesz a kezedben, mellyel másokon segíthetsz, és ezáltal diákjaidnak jógikus gyógymódokat is tudsz javasolni.

6. Tisztában vagyunk azzal, hogy kurzusunkra sok időt, energiát és pénzt áldozol. Ezért, mi cserébe, biztosítékul egy olyan képzést nyújtunk számodra, mely garantáltan, egész Európa- szerte egyedülálló és magas színvonalú.

Ne csak a jógaoktatói címet szerezd meg, hanem légy az egyik legbefolyásosabb jógaoktató.

Bizonyára már régóta jógázol, és most úgy döntöttél, hogy szeretnéd megosztani tapasztalatodat és tudásodat másokkal. Jógát oktatni már önmagában egy nagyon jóleső érzés, mert változást hozhatsz a téged körülvevő emberek életében. Ezen kívül pedig lendületet ad ahhoz, hogy új karriert kezdj, akár rész, akár teljes munkaidőben.

Három dologra van szükséged ahhoz, hogy jó és sikeres jógaoktató légy:

1. Azért, hogy a diákok előtt magabiztosnak érezhesd magad, kiváló és autentikus tudással kell rendelkezned

2. A saját jóga gyakorlásodnak nagyon jónak kell lennie, hogy az órákon való demonstrációd motiváló hatással legyen diákjaidra

3. Kiváló tanári véna és pszihológiai tudás.
Mi mindent megteszünk azért, hogy mindhárom területen fejlődj.

Garantáljuk, hogy mi nem jó, hanem kiváló oktatókat képzünk!

Az alapszintű oktatóképzés tartalma

A 200 órás alapszintű BinduSar© Jógaoktató Képzésen fő célunk, hogy a résztvevők elsajátítsák mindazon alapvető technikákat, melyek segítségével biztonságos és hatékony órákat tarthatnak kezdő jógázók számára. A rendelkezésre bocsátott technikák széles repertoárt biztosítanak számodra számos jógastílus tanításához, a befelé forduló és meditatív jellegűektől a kifejezetten fizikai síkon hatókig.

A résztvevők a következőket fogják elsajátítani:

42 jóga ászana: A legegyszerűbbtől a középhaladóig 30 különböző pózt emelünk ki, melyeknek alapvető gyakorlati-elméleti elsajátítása mellett megtanítjuk azt is, hogy ezek általában milyen kihívásokat jelentenek egy kezdő jógázó számára. Noha teljes mélységében minden pózzal természetesen nem foglalkozhatunk, de biztosítjuk minden eszköz ismeretét, ami ezen alappózok elemzéséhez, alkalmazásához és módosításához szükséges. A tananyagban szerepel még a pózok szanszkrit elnevezése és mindegyiknek a kulturális-mitológiai háttértörténete.

A Napüdvözlet 3 variációja, különböző nehézségi fokokon: A Napköszöntésnek számtalan más formája is létezik, de erre a három konkrét verzióra fókuszálva garantáljuk, hogy a résztvevők biztos alapokkal kezdhessenek neki minden leendő jógaórájuknak.

Két mozdulat-mintázat: Ez lehetővé teszi a preciz és érzékeny átmenetek alkalmazását a különböző álló pózok között. Tapasztalatunk azt mutatja, hogy ezek segítségével a tanárok energikusabban és fókuszáltabban tudnak oktatni, mivel segítségükkel az utasítások könnyebben értelmezhetőek, és így a tanítványok mélyebben belemerülhetnek a saját élményeikbe.

Az anatómia alapjainak elsajátítása: A kurzus foglalkozik továbbá az emberi test felépítésével, az izmok, csontok és kötőszövetek feladataival és elrendezéseivel. Megtanítjuk az anatómiai fogalmak jelentését, és emellett a test tudatos használatát, például az izmok statikus, excentrikus vagy koncentrikus használatát, vagy az ízületek flexiója-extenziója, addukciója-abdukciója szerinti felosztását.

Alapvető tanítási technikák: Jóga oktatóként elsődleges eszközöd a tanítványok irányában a hangod: az órák minőségét alapvetően meghatározza, milyen szavakat használsz, és milyen hangnemet ütsz meg. Megtanítunk, hogyan válaszd ki és miként alkalmazd a legpontosabb szavakat, és hogy hogyan támogasd mások mozgását az “irányító nyelvhasználat” segítségével. Emellett elsajátíthatod azt is, miként különböztesd meg a formát a mozgástól.

A gyakorlatsorok szerkesztésének alapjai: Jógatanárként képesnek kell lenned egy komplett program összeállítására. Nálunk elsajátíthatod a gyakorlatsorok összeállításának művészetét, amely biztosítja számodra óráról órára a csoportoddal való haladást. Tanítványaid otthonosan érzik majd magukat az órák alatt, és a pózokat többnyire saját szintjük felett fogják tudni kivitelezni. A gyakorlatsorok szerkesztése két szinten folyik:

Makró-sorozat: hogyan tervezzük meg a jógapózok különféle csoportjait egy adott jógaórán belül (például ügyelve arra, hogy nem érdemes a relaxációt a fejenállás elé tenni). Ezen a kurzuson egy sablont bocsátunk a rendelkezésedre a jógaórák összeállításához. Persze ebben sem lesz kész válasz mindenre, de kiváló fogózkodót jelent majd saját óraterveid összeállításához.

Mikro-sorozat: Tanárként arra is figyelnünk kell, hogyan válasszuk ki egy órára a konkrét pózokat és variációikat, és ezek milyen sorrendben kerüljenek bemutatásra. Ennek összeállításához részben azt kell látni, hogy mely pózok hasonlítanak egymásra, és hogy mennyire összetett egy adott póz. Külön gyakorolni fogjuk azt is, hogyan válasszunk ki olyan pózokat, amelyek diákjainkat rávezetik a kiválasztott magasabb szintű pózok (peak pose) kivitelezésére.

A Jóga filozófiája: A jóga nem modern mozgásformaként avagy stresszmentesítő eszköz gyanánt keletkezett. A jóga eredetileg az ősi indiai bölcsesség tárháza és iskolája, melynek fő célja a gyakorlót elvezetni az önismeret és az önmegvalósítás egy mélyebb szintjére. Bemutatjuk majd az indiai filozófia alapvető fogalmait, mint duhka, avidya, jnana és moksa. A jógához alapvetően mint hagyományhoz közelítve, segítünk átlátni, milyen szándékok vezérelnek benne, hogy magad is jógatanárrá válj.

Az alapszintű oktatóképzés célja

Az alapszintű tanárképzés elvégzésével a résztvevők:

Képessé válnak alapszintű jógaórák tartására

Kellő ismerettel fognak rendelkezni ahhoz, hogy vigyázni tudjanak tanítványaik testi és lelki épségére az óráikon

Képesek lesznek az alapvető jógapózok megtanítására, és egyszerű utasításokon keresztül megtölteni ezeket a pózokat élettel és tudatossággal tanítványaik számára is.

Érteni fogják az alapvető tanítási technikákat és a gyakorlatsorok szerkesztésének alapjait

Ismerni fogják az anatómia alapjait, és képessé válnak adott jógapózok alapszintű anatómiai elemzésére.

Alapvető ismeretekkel fognak rendelkezni a jóga hagyományáról, és érteni fogják a jóga filozófiai gyökereit, így mindezt hitelesen tudják majd közvetíteni leendő tanítványaik számára.

Vizsgák: A tanárképzés elvégzésével, legalább 80%-os részvétel mellett, oklevelet szerezhetnek hallgatóink. Ez az oklevél tartalmazza a kurzus óraszámát és témáját, de nem tünteti fel a megszerzett oktatói képességeket. Lehetőség van továbbá a kurzust gyakorlati vizsgával is lezárni. Erre az ún. BinduSar© Alap Vizsgára évenként három alkalommal lehet jelentkezni. Ez a vizsga nem csak a kurzus résztvevői számára elérhető, és külön kell rá jelentkezni és fizetni. A diploma megszerzéséhez le kell tenni az Alap Vizsgát.

A 200 és 500 órás tanárképző kurzusaink elég intenzívek és rendszeres gyakorlást, tanulást és intenzív jelenlétet igényelnek. Mindezzel azt szeretnénk elérni, hogy a tőlünk kikerült tanárok magabiztosak legyenek mindabban amit elsajátítottak. Szilárd önbizalom mellett is empatikusan figyelve tanítványaik szükségleteit hiteles oktatókká, és igazi mesterekké válhatnak.

Várunk szeretettel kurzusainkon!

KÖVETKEZŐ INDULÓ KÉPZÉS:

BinduSar© Jógaoktató Képzés (200 óra)

KEZDÉS: 2019. Szeptember 14
 
A tanfolyam időpontjai 2019/2020:
 
2019- Szeptember 14-15, November 1-3, December 6-8
2020- Január 10-12., Január 31, Február 01-02, Február 29, Marcius 01
 
A képzés vezetői: Mukesh Kothari, Szuts Marton 
 
Részvételi díj:
 
Super early bird 305000 (2019. Julius 01-ig történő befizetés esetén)
 
325.000 Ft (2019. Augusztus 10-ig történő befizetés esetén)
 
345.000 Ft ( Részletfizetés esetén)
 
365.000 Ft (2019. Augusztus 10.-e utáni befizetés esetén)

Jelentkezés mente:

100 000 Ft vissza nem térítendő regisztrációs díj befizetésével (2019. Augusztus 10-ig ) és a kitöltött Regisztrációs adatlappal lehetséges. Hátralék befizetése egy összegben a tanfolyam első napján lehetséges. Így az ár KEDVEZMÉNYESEN 320.000 Ft.
100 000 Ft vissza nem térítendő regisztrációs díj befizetésével (2019. Augusztus 10-e után) és a kitöltött Regisztrációs adatlappal lehetséges. Hátralék befizetése egy összegben a tanfolyam első napján lehetséges. Így az ár 350.000 Ft
VAGY

Részletfizetés:

100 000 Ft vissza nem térítendő regisztrációs díj befizetésével (2019. Augusztus 10-ig) és a kitüöltött Regisztrációs adatlappal lehetséges.
Részletek fizetése: 100 000 Ft , 2019. Szeptember 27.-ig, 100 000 Ft 2019. November 10.-ig, 50 000 Ft 2020. Január 01.-ig. Így az ár 350.000 Ft

A hátralék 50%-os visszatérítéstére a tanfolyam kezdete előtti napig történő lemondás esetén van lehetōség. Megértésedet kérjük, de a tanfolyam indulása után visszatérítésre nincs lehetőség.

Fizetés módja:

Átutalással Mukesh Kothari EV.,RAIFFEISEN BANK
számla számára: 1201 0824 – 0123 8375 – 0010 0002IBAN: HU79 1201 0824 0123 8375 0010 0002; SWIFT: UBRTHUHBXXX
(Közlemény rovatban feltüntetni: TTC 2019+ RÉSZTVEVŐ NEVE!)

Készpénzzel jóga stúdiónkban (Cím: 1061 Budapest, Jókai tér 3.)
Regisztrációs adatlap igényelhető: info@yogimukesh.com e-mail címen.

Várjuk jelentkezésedet.

“Mi nem jó, mi kiváló oktatókat képzünk!”

Meditation